Bosna i Hercegovina     | 02.09.2020. 09:40 |

Zavod 'Mjedenica' - Prijem za prvačiće, počinje redovna nastava, radi vrtić

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - U Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece 'Mjedenica', 1. septembra - prvog dana nove školske godine, upriličen je svečani prijem prvačića, u skladu s epidemiološkim preporukama. U školskoj 2020/2021. godini upisano je deset prvačića, raspoređenih u tri odjeljenja.

Učenicima i roditeljima dobrodošlicu, sretno i uspješno školovanje poželjeli su direktorica, pedagogica, psiholog, logopedi i socijalni radnik. Dječiji osmijeh  izmamile su pjesmice, koje su svi zajedno otpjevali. Učenici su upoznali svoje učiteljice/učitelje i školske drugare.

Poklone za prvačiće osigurao je Zavod i to školski ruksak i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, koji je također školske torbe i pribor osigurao za sve prvačiće osnovnih škola na području općine Stari Grad.

- Svi roditelji učenika prvih razreda izjasnili su se da će učenici pohađati redovnu nastavu u Zavodu - navode za Fenu iz Zavoda.

Učenici od I-IV razreda ove sedmice nastavu pohađaju u prvoj smjeni, a učenici od II-IX razreda nastavu pohađaju u drugoj smjeni.

Od danas počinje redovna nastava za učenike od II-IX razreda. Krenuo je sa radom i vrtić 'Sunce u Mjedenici', koji u ovoj školskoj godini pohađa 20 mališana raspoređenih u šest odgojnih grupa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta