FENA biznis     | 01.09.2020. 15:02 |

United Grupa ima najbržu mobilnu mrežu u Evropi

FENA Saopćenje

United Grupa ima najbržu mobilnu mrežu u Evropi

VIVACOM – operater sa najbržom mobilnom mrežom u Evropi – pokazalo je istraživanje kompanije Ookla®

Vivacom je najbrža mobilna mreža u Evropi1  pokazalo je istraživanje kompanije Ookla, zasnovano na rigoroznim standardima mjerenja Speedtest® aplikacije, postigavši najbolji Speed ScoreTM 2 rezultat. Studija je bazirana na osnovu 127.000 testova sprovedenih u prvoj polovini 2020. godine, u kojima je učestvovalo 44.000 jedinstvenih korisnika u Bugarskoj.

Vivacom je dio United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u Jugoistočnoj Evropi, u okviru kojeg u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach, i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1 kao i Nova BiH.

Dio United Grupe je i regionalna platforma za online kupovinu – Shoppster koja je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu investicionog fonda BC Partners.
 
Poslujući istovremeno u telekomunikacijskom i medijskom biznisu, United Grupa objedinjuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u sedam zemalja, pružajući telekomunikacijske usluge najnovije generacije i najbolji strani i domaći TV sadržaj na tržištu od 27 miliona ljudi u Jugoistočnoj Evropi i dijaspori širom svijeta.

Kao dodatak vijesti o velikom uspjehu United Grupe, još jedna njena kompanija, Telemach u Sloveniji, dobitnik je Best in Test certifikata za najbolju mobilnu i internet mrežu u 2019. i 2020. godini u Sloveniji prema podacima nezavisne istraživačke kuće Umlaut3. Uspješna budućnost očekuje i Tele 2 iz Hrvatske, trećeg mobilnog operatera u vlasništvu United Grupe čiji je razvoj i rast u središtu strateških planova Grupe.

United Grupa nastavlja kontinuirano da ulaže u razvoj inovativnih usluga na svim tržištima poslovanja i pružanje vrhunskog korisničkog iskustva.

1 Kompanija Vivacom, koja posluje u okviru United Grupe, najbrži je mobilni operater u Evropi, na osnovu studije kompanije Ookla® za I / II kvartal 2020.godine. Zaštitni znak Ookla je licenciran i korišten je uz dozvolu.

2 Speed ScoreTM na osnovu mjerenja brzine downloada i uploada podataka svakog provajdera rangira mreže prema njihovim performansama.

3 Kompanija Telemach, koja posluje u okviru United Grupe, je dobitnik Best in Test certifikata za najbolju mobilnu i internet mrežu u Sloveniji u 2019. i 2020. godini, prema podacima nezavisne istraživačke kuće Umlaut.

 

Kontakt za medije:

office@united.group

 

Sektor za marketing i komunikacije
T +387 33 844 409   F +387 33 452 188   M +387 66 157 512
Džemala Bijedića 216., 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
edina.kuric@telemach.co.ba   www.telemach.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom