Ekonomija     | 01.09.2020. 15:17 |

United Grupa ima najbržu mobilnu mrežu u Evropi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - Istraživanje kompanije Ookla, zasnovano na rigoroznim standardima mjerenja Speedtest® aplikacije, pokazalo je da je Vivacom najbrža mobilna mreža u Evropi s postignutim najboljim Speed ScoreTM 2 rezultatom.

Studija je bazirana na osnovu 127.000 testova provedenih u prvoj polovini 2020., u kojima je učestvovalo 44.000 jedinstvenih korisnika u Bugarskoj.

Vivacom je dio United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u jugoistočnoj Evropi, u okviru kojeg u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach, i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1 kao i Nova BiH.

Dio United Grupe je i regionalna platforma za online kupovinu - Shoppster koja je od marta 2019. u većinskom vlasništvu investicionog fonda BC Partners.
 
Poslujući istovremeno u telekomunikacijskom i medijskom biznisu, United Grupa objedinjuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u sedam zemalja, pružajući telekomunikacijske usluge najnovije generacije i najbolji strani i domaći TV sadržaj na tržištu od 27 miliona ljudi u jugoistočnoj Evropi i dijaspori širom svijeta.

Kao dodatak vijesti o velikom uspjehu United Grupe, još jedna njena kompanija, Telemach u Sloveniji, dobitnik je Best in Test certifikata za najbolju mobilnu i internet mrežu u 2019. i 2020. u Sloveniji prema podacima nezavisne istraživačke kuće Umlaut3. Uspješna budućnost očekuje i Tele 2 iz Hrvatske, trećeg mobilnog operatera u vlasništvu United Grupe čiji je razvoj i rast u središtu strateških planova Grupe.

United Grupa nastavlja kontinuirano da ulaže u razvoj inovativnih usluga na svim tržištima poslovanja i pružanje vrhunskog korisničkog iskustva, saopćeno je iz te grupacije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'