Bosna i Hercegovina     | 01.09.2020. 14:29 |

Prvačići u Starom Gradu dobili ruksake i školski pribor

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. septembra (FENA) – U osnovne škole u općini Stari Grad Sarajevo ove godine upisan je 231 prvačić, a prvog školskog dana svima su podijeljeni školski ruksaci i pribor.

U OŠ ”Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković” na Hridu održan je i svečani prijem na otvorenom za dvadeset prvačića, a dobrodošlicu u školske klupe poželjeli su im načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i uprava škole, koji su im čestitali početak školovanja, a roditeljima zaželjeli što manje briga i uspješno školovanje njihove djece.

- Želim vam sretan početak školovanja, da budete dobri đaci i postanete dobri ljudi. Nadam se da ćete poslije osnovne i srednje škole nastaviti svoje školovanje, a naša je obaveza da vam pomažemo i ulažemo u vaše obrazovanje jer djeca su budućnost naše države. Nadam se da će ova pošast koja je zadesila cijelu planetu uskoro prestati i da ćemo već od sljedeće školske godine organizovati prijeme za sve prvačiće i češće se viđati u našim školama - kazao je načelnik Hadžibajrić.

Uz poštovanje svih higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi, prvačići su u školskom dvorištu pogledali prigodan video dobrodošlice, a na stolicama su ih dočekali ruksaci sa pernicama, sveskama i ostalim priborom, kao i slatkiši za ljepši početak školske godine.

Osim školskih ruksaka i pribora, jučer su svim osnovnim školama u Starom Gradu podijeljeni i beskontaktni dozeri. Na prijedlog Vijeća roditelja osnovnih škola Stari Grad, općinski načelnik dao je hitni nalog za nabavku beskontaktnih dozera kojima će se omogućiti dezinfekcija ruku na ulazu u škole i doprinijeti povećanju stepena sigurnosti svih učenika.

I pored otežanih okolnosti u kojima počinju svoje školovanje, prvačići su se radovali današnjem dolasku u školu i prvom susretu sa učiteljicom.

Za njih je ovo potpuno novo iskustvo, ali su spremni za nova znanja i vještine, a nešto su već i naučili.

Projekt podjele školskih ruksaka i pribora realizovan je putem općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom