Svijet     | 01.09.2020. 12:18 |

Djeca u Wuhanu vratila se u škole

FENA Internet

PEKING, 1. septembra (FENA) - Djeca su se vratila u škole u utorak u centralnom kineskom gradu Wuhanu, prvobitnom epicentru epidemije koronavirusa koji je bio pod višemjesečnim restriktivnim mjerama i sedmicama nije zabilježio nijedan novi slučaj lokalne transmisije.

Državni mediji javili su da se 1,4 miliona djece u gradu prijavilo u 2.842 obdaništa, osnovne i srednje škole, u okviru napora na nacionalnom nivou na povratku u škole.

Život se uglavnom vratio u normalne tokove u Wuhanu, gdje je koronavirus prvi put primjećen krajem prošle godine. Nakon onoga što su kritičari nazvali pokušajem ignorisanja epidemije, gradske vlasti uvele su 76-dnevne restriktivne mjere tokom kojih su građani bili zatvoreni u svojim domovima, i poljske bolnice su otvorene kako bi se pomoglo preopterećenom zdravstvenom sistemu.

Wuhan je označio još jedan značajan događaj u nedjelju kada je njegov posljednji potvrđeni slučaj zaraze, pacijent koji se zarazio virusom van zemlje, otpušten iz gradske bolnice, prenosi Associated Press.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo