Bosna i Hercegovina     | 01.09.2020. 11:34 |

Kampanja za pomoć djeci iz SOS porodica da nastave školovanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - Djeca koja odrastaju u SOS Dječijim selima BiH sa početkom školske godine ponovo su suočena s nedostakom opreme i uslova za praćenje nastave.

Velike poteškoće imaju i djeca iz socijalno ugroženih porodica, kojima u Organizaciji pomažu kroz Program jačanja porodica, a kojima roditelji ni u redovnim okolnostima nisu u mogućnosti obezbijediti školski pribor.

Kampanjom "Nastavi nastavu" iz Organizacije SOS Dječija sela BiH pozvali su sve dobre ljude da svojim donacijama pomognu djeci bez roditeljskog staranja i djeci iz socijalno ugroženih porodica da nastave svoje školovanje.

Također, žele podići svijest o važnosti obrazovanja i budućnosti djece koja zavisi upravo od pomoći šire zajednice, saopćeno je iz te organizacije.

Svi koji žele biti dio kampanje i podržati školovanje djece mogu donirati online ili putem donatorskog žiro-računa kod Raiffeisen banke: 1610000000000011, uz obavezan unos poziva na broj 502021000-030000626-9.

SOS Dječija sela BiH brinu o 207 djece i mladih bez roditeljskog staranja, a direktnu pomoć kroz Program jačanja porodica pružaju i za 716 djece iz 272 porodice.

Rad Organizacije moguće je podržati tokom cijele godine kroz donacije u novcu, proizvodima i uslugama, a za više informacija posjetite www.sos-ds.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana