Kultura     | 01.09.2020. 10:32 |

Međunarodni master programi u novoj akademskoj godini na Ekonomskom fakultetu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu upisuje novu generaciju master studenata u akademskoj 2020./2021., te organizuje Online dane otvorenih vrata, koji će biti održani 7. i 8. septembra 2020. putem BigBlueButton platforme.

Tom prilikom će biti prezentirani međunarodni master programi koje Ekonomski fakultet izvodi u saradnji sa renomiranim univerzitetima i kompanijama iz inostranstva.

Svi programi su kreirani za kandidate sa ili bez radnog iskustva koji žele da steknu, dopune i razviju svoja profesionalna znanja i vještine koje zahtijeva savremeno i dinamično tržište rada.

Kandidati se mogu prijaviti za Master studij sa dvojnom diplomom - Ekonomski fakultet Univerziteta u Ljubljani i Ekonomski fakultet u Sarajevu realizuju  program na kojem studenti imaju mogućnost pohađanja master studija na svakoj od institucija i sticanja dvije diplome: Ekonomski fakultet u Sarajevu - diploma Studija poslovnog upravljanja/Master of business administration MBA (smjer Bankarstvo i finansijski menadžment/ Računovodstvo); zvanje: magistar poslovnog upravljanja, te Ekonomski fakultet u Ljubljani - diploma studija Poslovanje i organizacija/Business and organisation; zvanje: magister poslovnih ved.

Mogu se prijaviti i za zajednički master studij sa dvojnom diplomom u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Ljubljani: Javni sektor i ekonomija okoliša, kao i za zajednički master studij u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, smjerovi: Ekonomska diplomatija, Finansijsko izvještavanje i revizija, Krizni menadžment, Marketing menadžment, Menadžment ljudskih resursa i upravljanje znanjem, Napredni finansijski menadžment, Računovodstvo i revizija, Strateško preduzetništvo i inovativnost, Upravljanje kvalitetom u zdravstvu.

Tu su i zajednički master studij sa zajedničkom diplomom u saradnji sa Bolton univerzitetom,Velika Britanija: Islamsko bankarstvo, zajednički master studij sa dvojnom diplomom u saradnji sa Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Sveučilište u Rijeci: Turizam, te zajednički master studij u saradnji sa kompanijom Microsoft BiH: Menadžment i informacioni sistemi.

Navedene programe mogu upisati kandidati koji su završili trogodišnji (180 ECTS) ili četverogodišnji (240 ECTS) dodiplomski studij.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu jedini je ekonomski fakultet u Bosni i Hercegovini koji posjeduje dvije najznačajnije međunarodne akreditacije za kvalitet - američku AACSB i evropsku EPAS. Ove akreditacije svrstavaju Ekonomski fakultet u 10 posto najboljih ekonomskih fakulteta u cijelom svijetu i pozicioniraju rame uz rame sa najprestižnijim virokoobrazovnim institucijama.  

Konkurs za upis u I godinu II ciklusa studija je objavljen 31. augusta 2020. na internet stranici Fakulteta www.efsa.unsa.ba, saopćeno je iz te institucije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!