Regija     | 31.08.2020. 15:14 |

Državni parlamentarci o izborima u Crnoj Gori (VIDEO)

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 31. augusta (FENA) - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak je, upitan da prokomentira jučerašnje izbore u Crnoj Gori, izjavio novinarima kako se nada da će se situacija stabilizirati, te da je vrlo važno da sve zemlje u regiji budu stabilne, da imaju stabilan politički sustav i da što je moguće prije napreduju ka europskim i euroatlanskim integracijama.

- Očekujem da će se stanje konsolidirati i da će se vrlo brzo formirati vlast. Mislim da je Crna Gora neupitno na evropskom putu, a već je i članica NATO saveza, tako da treba očekivati samo stabilnost - kazao je Čolak.

Delegat u Domu naroda državnog parlamenta Asim Sarajlić je kazao da je Crna Gora zemlja koja je od skora i članica NATO-a, zemlja koje je otvorila i posljednja poglavlja u svom putu ka EU.

- Pratio sam izbore, DPS Mila Đukanovića je pobijedio na izborima. Sad, sastavljanje vlade je jedna druga procedura i čini mi se da u ovom trenutku tri koalicije koje su činile opoziciju dosad imaju blagu prednost. Zapravo, radi se sve izgleda, u jednom mandatu - kazao je Sarajlić.

Dodao je da Đukanović, kao predsjednik Crne Gore i lider DPS-a, "mora napraviti iskorak ka opoziciji i mora pokazati fleksibilnost, jer Crna Gora mora završiti svoj put, ona je članica NATO-a, ona je građanska zemlja i ona je, nadam se, buduća članica EU".

Poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Damir Arnaut je kazao da je izuzetno bitno da Crna Gora "nastavi prozapadni, proeuropski, pronato put, ne samo za Crnu Goru, nego i za BiH".

- Sve što se dešava u regiji, čak i u Crnoj Gori, koja je najmanja od naših susjeda, afektira, odnosno prenosi se u BiH. Zbog toga je izuzetno bitno, i zbog BiH, da Crna Gora nastavi taj pronato i proeuropski put - kazao je Arnaut.

Pogledajte https://fena.ba/video/4838

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/157iGWqsh5pK3W22_voJFGBjtZ28ksIUS?usp=sharing

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo