Kultura     | 31.08.2020. 11:10 |

Počinje sezona u Narodnom pozorištu Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 31. kolovoza (FENA) - Narodno pozoriše Mostar svoja vrata publici otvara u petak 4. rujna u 20 sati s predstavom "Huzur", autorice Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne.

Predstava "Huzur" donosi priču o borbi jedne žene sa bolešću, o suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Predstavom se želi potaknuti i povećati svijest o redovnim pregledima. Tema je kompleksna, univerzalna i vječna. Sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu zapravo čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije. U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Saša Oručević, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Jasmin Krpo, Amela Kreso i Emir Sejfić.

Predstava "Alfa Beta" Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića na repertoaru je 11. rujna s početkom u 20 sati. "Alfa Beta" zanimljiva je, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje jesu li naša očekivanja prevarena. U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.

U petak, 18. rujna u 20 sati, bit će odigrana komedija "Šta ćemo sad", autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Njih troje se nalaze u jednom pozorištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju – kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni...? „Šta ćemo sad?” je moderna, aktualna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini.

Sve predstave se igraju na Velikoj sceni NPM-a, uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog stožera FBiH koje su na snazi. S tim u vezi, posjetitelji će prilikom preuzimanja ulaznica biti obvezni ostaviti kontakt podatke, te će im se prilikom ulaska u Pozorište, kao i sudionicima predstave, mjeriti temperatura.

Iz NP-a Mostar ističu kako za imatelje godišnjih karata, koji su zbog iznenadne situacije s pandemijom Covid-19 bili uskraćeni za izvjestan dio protekle kazališne sezone, karte vrijede za cijelu kazališnu sezonu 2020/2021.

 Napominju kako 25. rujna počinje 17. Međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2020", koji će trajati do 30. rujna, priopćeno je iz NP-a Mostar.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo