Sport     | 31.08.2020. 09:47 |

Završen 17. međunarodni triatlon kup 'Kulin ban'

FENA Saopćenje

KONJIC, 31. kolovoza (FENA) - U organizaciji Triatlon asocijacije u BiH na Boračkom jezeru je održan 17. međunarodni triatlon kup "Kulin ban" 2020 na kojem je učestvovalo 100 takmičara iz BiH i regije.

Ovo zanimljivo sportsko takmičenje održano je povodom 831. godišnjice donošenja Povelje Kulina bana, a specijalni partner bio je Olimpijski komitet BiH.

Takmičari su se takmičili u sprint distanci - plivanju (750 metara), trčanju (5.000 metara) i vožnji biciklom (20 km), neprekidno. Održana je i glavna utrka, a sve kategorije su bile razvrstane na muške i ženske.

U apsolutnoj kategoriji za muškarce, kada je riječ o internacionalnim takmičarima, prvo mjesto je osvojio Ognjen Stojanović iz Srbije, drugoplasirani je bio Andrej Vištica iz Hrvatske, a treći Vladimir Danko iz Srbije. Kada je riječ o takmičarima iz BiH, najbolji je bio Belmin Godinjak, koji je bio bolji od Fatiha Tahirovića i Vladimira Trbića.

U apsolutnoj kategoriji za žene, u internacionalnoj grupi takmičarki, najbolja je bila Lana Gavrilović iz Srbije, a potom slijede Neira Odobašić i Nikolina Kopanja iz BiH. Neira Odobašić je osvojila prvo mjesto i u kategoriji takmičara iz BiH, a Nikolina Kopanja drugo. Na trećem je bila Tijana Salčinović.

Interes za ovogodišnji triatlon kup bio je veći, ali je zbog pandemije koronavirusa broj takmičara ograničen na stotinu, saopćili su organizatori.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo