Bosna i Hercegovina     | 28.08.2020. 12:38 |

Projekat EU4Agri - Nagradno takmičenje na temu 'Održiva poljoprivreda u BiH'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - Projekat EU4Agri, koji finansira Evropska unija, a implementiraju i sufinansiraju UNDP i CzDA objavio je nagradno takmičenje za likovne umjetnike i umjetnice za osmišljavanje umjetničke instalacije na temu „Održiva poljoprivreda u Bosni i Hercegovini”.

S ciljem promocije sektora održive poljoprivrede u BiH, projekat EU4Agri je pozvao sve likovne umjetnike i umjetnice da predlože idejno rješenje za umjetničku instalaciju, te tako učestvuju u nagradnom takmičenju i dobiju priliku da osvoje vrijednu nagradu.

Idejno rješenje treba da obuhvati jednu ili više od podtema koje su vezane za održivu poljoprivredu: put ka Evropskoj uniji, poljoprivreda “od njive do stola”, inovacije i tehnologija u poljoprivredi, održavanje biodiverziteta, ekologija, žene i mladi, te regeneracija ruralnih područja. Umjetnička instalacija će prvobitno biti postavljena na zid dimenzija 4×3 metra (dužina x visina), te mora biti osmišljena na način da je moguće jednostavno vršiti njeno premještanje s jedne zidne podloge na drugu. Modularni pristup umjetničkoj instalaciji kao i mogućnost njenog korištenja kroz višestruku primjenu će biti dodatno bodovani.

U nagradnom takmičenju mogu učestvovati svi umjetnici/ce, građani/ke BiH, koji do 21. septemba ove  godine na e-mail adresu registry.ba@undp.org pošalju originalno i kreativno rješenje na temu „Održiva poljoprivreda u BiH“.

Autor/ica najboljeg idejnog rješenja će biti obavezan/na realizovati svoj idejni prijedlog u prostorijama projekta EU4Agri, na adresi Zmaja od Bosne 7, Sarajevo, u roku od najviše 15 radnih dana od potvrde o odabiru. Projekat EU4Agri će pokriti troškove materijala potrebnih za aplikaciju pobjedničkog prijedloga.

Pobjednik/ca nagradnog takmičenja će osvojiti Tablet iPad Air.

Svi detalji o potrebnim dokumentima i načinu prijave mogu se naći na stranici UNDP-a u BiH, a dodatne informacije i pojašnjenja mogu se dobiti slanjem upita na email registry.ba@undp.org. 

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!