Bosna i Hercegovina     | 27.08.2020. 16:33 |

Održan sastanak kolegija svih odjela Tužiteljstva BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. augusta (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić održala je danas sastanak kolegija svih tužiteljskih odjela državnog tužiteljstva.

Sa zamjenicima glavnog tužitelja, rukovoditeljima i tužiteljima iz Posebnog odjela za ratne zločine, Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju i Odjela III, razgovarano je o radu i ostvarenim rezultatima, kao i planiranom opsegu rada i rezultata do konca 2020. godine, te funkcioniranju institucije u otežanim uvjetima prouzročenim pandemijom Covid-19.

Istaknuto je da Tužiteljstvo BIH u svim linijama rada, niti jednog dana za vrijeme trajanja pandemije nije prekinulo radne aktivnosti, te da su poduzete potrebne mjere za zaštitu zdravlja i sigurnosti kako uposlenika, tako i osoba koje dolaze u kontakt sa Tužiteljstvom BiH, saopćeno je iz te institucije.

- Situacija prouzročena pandemijom Covid-19, koja je otežala putovanja i sastajanje sa svjedocima, žrtvama i oštećenim osobama, otežala je rad tužiteljima i stručnom osoblju, naročito u predmetima Posebnog odjela za ratne zločine, ali će radom i dodatnim zalaganjem uposlenika, ovaj Odjel nastojati ostvariti što bolje rezultate u novonastalim uvjetima, koji traju već oko šest mjeseci - ističe se u saopćenju. 

Kako se nadalje navodi, glavna tužiteljica, rukovodstvo i uprava, kao i svi tužitelji i uposlenici, pokazali su profesionalnost i odgovornost u proteklom periodu, te su poduzete sve aktivnosti da se u što je moguće većem opsegu nastavi rad u svim istragama, predmetima i međunarodnim operacijama u kojima sudjeluje Tužiteljstvo BiH.

- Tužitelji sva tri kolegija ocijenili su neprimjerenim jučerašnje medijske izjave predsjednika Suda BiH o načinu podnošenja prijava i postupanju tužiteljstva po njima, kao neprimjerene komentare, jer se sa svim prijavama postupa po identičnoj proceduri, kao i pravima i dužnostima tužitelja u skladu s članom 35. ZKP-a BiH - navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo