FENA biznis     | 27.08.2020. 15:17 |

BBI banka i Općina Vogošća

FENA Saopćenje

Snažna podrška za privrednike u Vogošći: Blizu pet miliona KM po stopi od nula posto 

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) d.d. Amer Bukvić i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić potpisali su ugovor o subvencioniranoj liniji za privredne subjekte s područja ove Općine. Riječ je o posebno kreiranoj liniji putem koje će privrednici čije se sjedište ili poslovna jedinica nalaze u Općini Vogošća moći u BBI banci dobiti finansijska sredstva po subvencioniranoj stopi od 0 posto. BBI banka je za ovu liniju obezbjedila 4,7 miliona KM.

„Subvencionirane linije su dobar primjer javno-privatnog partnerstva za podršku razvoju privrede u našoj zemlji. BBI banka nastavlja podržavati rast ekonomije putem modela javno-privatnog partnerstva. Do sada smo pokrenuli 37 ovakvih projekata, a samo u ovoj godini za pomoć privredi otvoreno je šest novih linija. Ovo je prva linija sa Općinom Vogošća i nadamo se da će privrednici prepoznati  priliku, uzeti veoma povoljna, subvencionirana sredstva po stopi od nula posto. Naše strateško opredjeljenje je razvoj privrede BiH kroz rast malih i srednjih preduzeća, stoga su ove kompanije u našem fokusu“, izjavio je nakon potpisivanja Bukvić.

U svom obraćanju općinski načelnik Edin Smajić istakao je da je subvencionirana linija dio  programa aktivne politike zapošljavanja koju provodi Općina Vogošća.

„Direktni, mjerljivi efekti predloženih rješenja su zapošljavanje novih radnika, a indirektni i dugoročno očekivani efekti su povećanje privrednih aktivnosti u cjelini, stvaranje povoljnog ambijenta za poslovanje i privlačenje privrednih subjekata na području naše Općine što treba da dovede do smanjene stope  nezaposlenosti i povećanja životnog standarda stanovništva, što nam je primarni cilj. Također, nadamo se da će ova linija pomoći privrednicima koji su se suočili sa poslovnim izazovima tokom pandemije COVID-19“, kazao je načelnik Smajić.

Maksimalni iznos finansiranja za kompanije je 300.000 KM,  dok je maksimalni iznos za samostalne poduzetnike/obrte 50.000 KM sa rokom povrata do 60 mjeseci. Zainteresirani privrednici sve informacije o povoljnim sredstvima mogu dobiti u poslovnici BBI banke u Vogošći ili bilo kojoj poslovnoj jedinici BBI na području Kantona Sarajevo, putem e-maila: linijaopcinavogosca@bbi.ba, na brojeve telefona 033/275-507, 275-266, 279-132 i 033 279-133. Svi detalji navedeni su u Javnom pozivu koji je dostupan na web stranicama www.bbi.ba i www.vogosca.ba.

 

Kontakt informacije:

Kontakt informacije:

Bosna Bank International d.d.
Trg djece Sarajeva bb 
71000 Sarajevo | Bosnia and Herzegovina
Tel: 033 275 233  
E-mail: vesna.salihagic@bbi.ba 
www.bbi.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana