Bosna i Hercegovina     | 27.08.2020. 15:08 |

Ambasador Italije u BiH Minasi sa saradnicima posjetio SIPA-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. augusta (FENA) - Ambasador Italije u BiH Nikola Minasi i predstavnik Ureda za vezu s Interpolom Italije za BiH, posjetili su danas Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastali se s direktorom SIPA-e Darkom Ćulumom.

Budući da je ovo prva posjeta ambasadora Italije SIPA-i od kada je Darko Ćulum imenovan za direktora, razgovarano je o aktivnostima SIPA-e u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala i budućim planovima, kao i o aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu.

Minasi i Ćulum razgovarali su i o bilateralnoj saradnji u oblastima od obostranog interesa, s posebnim osvrtom na borbu protiv terorizma kao globalnog fenomena.

Ćulum je istakao da su prioriteti SIPA-e borba protiv terorizma, organiziranog kriminala, te financijskog kriminala i korupcije, kao i saradnja s partnerskim agencijama u zemlji i regionu.

Minasi je čestitao direktoru SIPA-e na imenovanju i zaželio uspjeh u radu, te istakao da je u proteklom razdoblju saradnja sa SIPA-om bila izuzetno uspješna.  

Dodao je da SIPA ima njegovu potporu i da će Italija i dalje biti partner SIPA-i u borbi protiv svih oblika kriminala i jačanju njenih ukupnih kapaciteta.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i uvjerenje da će biti nastavljena i dodatno unaprijeđena u narednom razdoblju, saopćeno je iz SIPA-e.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana