Bosna i Hercegovina     | 27.08.2020. 12:18 |

Šiljegović posjetio jedinice OSBiH u Derventi i Gornjim Božinovcima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. augusta (FENA) - Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović, zajedno s generalnim inspektorom Ministarstva odbrane BiH brigadnim generalom Mirsadom Ahmićem, boravio je u radnoj posjeti inžinjerijskom bataljonu i deminerskoj jedinici Brigade taktičke podrške u Derventi i Gornjim Božinovcima.

Radna posjeta upriličena je u okviru redovnih aktivnosti parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i generalnog inspektora Ministarstva odbrane BiH.

Cilj posjete bio je upoznavanje s redovnim atkivnostima i preduzetim mjerama navedenih jedinica Brigade taktičke podrške u pogledu uslova života i rada na lokacijama, te mjerama za zaštitu zdravlja profesionalnih vojnih osoba.

Tokom posjete komandant Brigade, brigadir Mirzet Lubenović, komandant Inžinjerijskog bataljona pukovnik Vladimir Latinović i komandir deminerske čete major Predrag Janjić informisali su parlamentarnog vojnog povjerenika i generalnog inspektora o svim mjerama i aktivnostima koje se provode u ovim jedinicama u cilju izvršavanja dodijeljenih zadataka, s osvrtom na mjere koje provode radi zaštite zdravlja profesionalnih vojnih lica.

Obavljeni su i razgovori s oficirima, podoficirma i vojnicima, te je upriličen obilazak prostora koje koriste pripadnici Oružanih snaga BiH.

Na osnovu svega viđenog ocijenjeno je da aktivnosti pripadnika komande Brigade, bataljona i deminerske jedinice predstavljaju izuzetan primjer dobre organizacije u Oružanim snagama BiH. Posebno je istaknuto da značajan njihov doprinos lokalnim zajednicama i civilnom stanovništvu u tim zajednicama.

Tokom posjete iskazana je opredjeljenost da budu nastavljene zajedničke aktivnosti i uspješna saradnja parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH u pravcu zaštite osnovnih ljudskih prava i sloboda profesionalnih vojnih osoba, a posebno s akcentom na uslove njihovog života i rada na lokacijama u okolnostima pandemije zarazne bolesti prouzrokovane koronavirusom, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'