Bosna i Hercegovina     | 27.08.2020. 10:48 |

Plakalo i Talić dogovorili zajedničke aktivnosti u procesima EU Integracija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. augusta (FENA) - Generalni sekretar Europskog pokreta u BiH Haris Plakalo i predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić izrazili su želju za jačom saradnjom te lokalne zajednice u procesima EU integracija

Također, naglašena je jača aktivnost na tom polju, te su shodno tome dogovorene i naredne zajedničke aktivnosti dviju institucija u procesima EU Integracija.

Istaknuta je puna opredjeljenost Grada Banja Luka eurointegracijskim procesima, o čemu i svjedoči nedavna kandidatura Banja Luke za Europsku prijestolnicu kulture i zajednički nastup nekoliko gradova uključujući Jajce i Bihać kao gradove u neposrednoj blizini Banja Luke, a koji itekako imaju bogatu turističku ponudu što stvara odličan temelj za buduću ponovnu kandidaturu.

Plakalo je naveo da trenutna gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem zasigurno ima mnoštvo pozitivnih rezultata, a da kao jedna od važnih činjenica predstavlja i uspješan rad i rukovođenje gradskom skupštinom, predvođenom Predsjednikom Talićem.

Talić je naglasio pozitivne dojmove današnjeg susreta, kao i dosadašnje saradnje sa Europskim pokretom u BiH, te iskazao opredjeljenost za daljnju snažniju saradnju.

Današnjim susretom sa predsjednikom banjalučkog gradskog parlamenta započela je službena posjeta Generalnog sekretara EP BiH Banjoj Luci, saopćeno je iz te organizacije.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije