Stranačke aktivnosti     | 26.08.2020. 19:38 |

Odgovor na Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

FENA Saopćenje

Dostavljam vam odgovor koji je upućen g. Kamočaju na njegovu žalbu na pisano upozorenje. 
 
Poštovani,
Odgovor na Vaš zahtjev na zaštitu prava iz radnog odnosa započet ću citiranjem člana zakona koji tretira ovu materiju, citiram:

 

„Zaštita prava iz radnog odnosa 

Član 114. 

(1)  Radnik koji smatra da mu je poslodavac povrijedio neko pravo iz radnog odnosa dužan je u roku od 30 dana od dana dostavljanja odluke kojom je povrijeđeno njegovo pravo, odnosno od dana saznanja za povredu prava zahtijevati od poslodavca ostvarivanje tog prava.“

 

G. Kamočaji, nije mi jasno iz Vašeg zahtjeva koje sam Vam pravo iz radnog odnosa povrijedila.

Da li ste nesmetano bili na bolovanju, DA.

Da li ste nesmetano bili na godišnjem odmoru, DA.

U ostalih par radnih dana koje ste proveli na poslu, računajući od početka mog imenovanja, ne sjećam se, a niti ne mogu sebi da pojasnim/objasnim koje sam Vam pravo povrijedila.

Ono što znam je to da ste Vi povrijedili/niste poštovali opće akte Službe i to sam Vam pojasnila u pisanom upozorenju. Teško mi je shvatiti da tražite od mene da stavim van snage pisano upozorenje jer je isto zasnovano na zakonu, Vašim postupcima/radnjama za vrijeme bolovanja i nalazom Kontrolora zdravstvenog osiguranja KS. Vaš zahtjev nema niti jednog navoda tj. dokaza da Vam je prekršeno bilo koje pravo iz radnog odnosa. 

Istovremeno, uz upozorenje sam Vam dostavila i preslike Vašeg medijskog nastupa, za vrijeme bolovanja, u kojem na vrlo ružan i neutemeljen način govorite o Službi i njenim odgovornim osobama. Bolovanje se uzima i koristi za liječenje, a ne za medijske nastupe. 

Ujedno, dostavila sam Vam i nalaz kontrolora bolovanja koji je ustanovio da niste ispoštovali zahtjeve ordinarijusa u cilju ispitivanja bolesti, citiram: 

„Bolovanje od 06.07.2020. god. je uredno otvoreno, izdate su uputnice za obradu i zakazana kontrola sa istim, međutim nalazi (laboratorije, dijagnostičke pretrage i mikrobiološke analize) nisu dostavljani na kontrolama 09.07.2020. god., 16.07.2020. god i 24.07.2020. god. što znači da ordinarijus nije mogao imati uvid u ispitivanje bolesti a samim tim i praćenje zdravstvenog stanja pacijenta.“

Pored toga utvrdio je i druge nepravilnosti, citiram dio:

„Većina bolovanja se zaključuje na inicijativu osiguranika, rijetko koje bolovanje je dovedeno do kraja tj. ispitivanje i liječenje se prekida tako da se daje mogućnost za ponovno otvaranje bolovanja. Izabrani doktor nema uvid u zdravstveno stanje pacijenta.“

Na bazi gore navedenog, pisano upozorenje ostaje na snazi i u zakonom predviđenoj formi. 
Na kraju, molim Vas da poštujete napisano/obrazloženo u pisanom upozorenju, a naročito iz razloga Vašeg nastavka blaćenja rada Službe po medijima, a da nikakvih i tačnih informacija nemate o radu Službe izuzev fikcija koje imaju za cilj obmanjivanje javnosti. 

 

S poštovanjem,

VD Direktorica

Edina Ljubuškić

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo