Stranačke aktivnosti     | 25.08.2020. 14:07 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde Bihać

FENA Saopćenje

NiP Bihać: Podrška radu policije u teškim vremenima, Vlada mora imati sluha za to!

Svjedoci smo da u protekle tri godine, policija na području USK ima povećan obim posla, koji vrlo uspješno obavlja. Tako su i policijski dužnosnici viših nivoa u posljednje vrijeme hvalili rad naše policije, ali istovremeno smo svjedoci da policija radi u veoma otežanim uslovima.

Pored otežanih uslova, policija USK nema potpisan kolektivni ugovor, a u ovakvim okolnostima, nadamo se da će Vlada USK imati sluha, te da će prije svega u najkraćem roku ispoštovani zakonske procedure, kako bi uposlenici ovog značajnog dijela budžetskih korisnika imali kolektivni ugovor.

Narod i Pravda Bihać daje punu podršku policiji Unsko-sanskog kantona na nesebičnom zalaganju i dobro obavljenim poslovima na očuvanju sigurnosne situacije, kako u Bihaću, tako na kompletnom području USK. Pozivamo Vladu USK da kolektivni ugovor sa policijom u najkraćem roku ugleda svjetlo dana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'