Sport     | 25.08.2020. 08:44 |

Bjelorusija savladala Slovačku, Srbija pobijedila BiH

FENA Saopćenje

ZENICA, 25. augusta (FENA) - Reprezentacija Bjelorusije savladala je sa 3-1 u setovima (20-25, 26-24, 25-19, 25-21) selekciju Slovačke, a Srbija sa 3-0 selekciju Bosne i Hercegovine (25-23, 25-11, 25-13) u okviru 3. kola grupe 1 Evropskog juniorskog prvenstva Evrope u odbojci CEV U19 2020. koja svoje mečeve igra u Zenici.

Bjeloruskinje su tako se pridružile Poljskoj sa stopostotnim učinkom – dvije pobjede iz isto toliko mečeva (Srbija ima dvije pobjede iz tri meča). Ove selekcije imaju i najviše šansi da zauzmu prva dva mjesta u grupi koja vode u polufinale u kojem bi trebali odmjeriti snage u subotu u Gradskoj Areni “Husejin Smajlović” protiv dvije prvoplasirane ekipe iz grupe 2, koja igra svoje mečeve u Gradskom vrtu u Osijeku.

 Ivan Milenković, pomoćni trener Srbije, izjavio je nakon meča da je njegov tim bio favorit, ali da su "ušli malo stisnuto u prvi set".

- Ali kasnije kada su se djevojke opustile, sve je došlo na svoje i zasluženo smo pobijedili sa 3-0. Na nama je da pokušamo pobijediti Poljsku i izborimo polufinale. Taj meč je odlučujući. Ko pobijedi ide dalje - kazao je on.

Goran Savić, pomoćni trener BiH, također je rekao da je Srbija ušla u meč malo pod pritiskom.

- Mi smo stvarno odigrali dobro prvi set, imali čak i priliku kod 23-23 imali napad. Poslije, u drugom i trećem setu našu igru je uništio loš prijem. A onda su i ostali elementi igre takođe postali loši i poraz je bio neminovan - zaključio je.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!