Stranačke aktivnosti     | 25.08.2020. 08:13 |

Saopćenje za javnost Asocijacije mladih SDA Ilidža

FENA Saopćenje

Asocijacija mladih SDA Ilidža u ponedjeljak, 24. augusta 2020. godine, posjetila Srebrenicu i Bratunac

 

Svjesni da na čelu općine Srebrenica treba biti osoba koja neće negirati genocid, i tako dodatno omalovažavati žrtve i svjedoke ovog planetarnog zločina, Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije Ilidža, posjetila je u ponedjeljak, 24. augusta 2020. godine ovaj kraj naše domovine.

 

Susret i razgovor s kandidatom bloka probosanskih stranaka za načelnika općine Srebrenica, Alijom Tabakovićem, potvrda je da su i mlade generacije SDA svjesne značaja da upravo ovaj kandidat dođe na čelo ove lokalne zajednice. Nažalost, u našem društvu, postoje etablirane političke figure, stranke i drugi društveni činioci koji ne shvataju ozbiljnost situacije i potreba da u mjestu gdje je počinjen genocid nad Bošnjacima, imamo snažan i jedinstven politički blok i prvog čovjeka općine koji pripadaju probosanskom miljeu. 

Nakon Srebrenice, posjetili smo i Bratunac, jedno od najvećih stratišta Bošnjaka tokom agresije gdje, kao i širom bh. entiteta Republika Srpska, trebaju biti podržane snage koje predstavljaju glas upravo onih koji su bili na meti velikosrpske hegemonističke i fašističke ideje. 

Osim što smo iskazali podršku načinu na koji će se ići ka zacrtanim ciljevima na Lokalnim izborima 2020. – a to je jedinstven nastup, bez uskostranačkih vizura, sa svjesnošću da Bošnjaci i BiH mogu pobijediti - AM SDA Ilidža, je tražila informacije od domaćina naših posjeta kako bi i sami mogli pomoći u ovoj bitnoj borbi za ostvarivanje ravnopravnosti u entitetu i lokalnim zajednicama gdje je ona narušena na više načina. 

U Bratuncu nas je dočekala Hiba Ramić, odbornica u Skupštini općine Bratunac, koja je poručila da je jedinstvo svih bošnjačkih snaga ključ opstanka i napretka povratnika na ovom prostoru. Predsjednik Udruženja logoraša Batrunac, Sakib Ahmetović, zajedno sa Hibom Ramić i predsjednikom Medžlisa IZ Bratunac Admir ef. Velićem su nam održali historijski čas o stradanju i svirepoj torturi Bošnjaka na području općine Bratunac. 

U Srebrenici smo se susreli sa kandidatom probosanskih stranaka za načelnika općine Srebrenica, Alijom Tabakovićem, koji nas je upoznao sa trenutnom situacijom Bošnjaka na području općine Srebrenica, te koji je poručio da posjeta mladih ljudi Srebrenici ulijeva nadu za bolje sutra. Također ističe da se jedino SDA interesuje i zalaže za Bošnjake u ovom dijelu Podrinja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!