Bosna i Hercegovina     | 24.08.2020. 15:14 |

Radončić o miješanju u izbore u Crnoj Gori i funkcioniranju koalicije (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 24. augusta (FENA) - Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić danas je uputio zahtjev predsjedavajućem Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Nerminu Nikšiću zbog miješanja stranih obavještajnih službi u izbore u Crnoj Gori.

Radončić je na pres-konferenciji u Sarajevu izjavio da je planiranom obavještajnom aktivnošću, na što je javno upozorio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, došlo od miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore i to na način da, kako navodi predsjednik Crne Gore, sve to koordinira bezbjednosni sektor u Srbiji.

Dodao je da je Đukanović precizno rekao da su putem portala iz Beograda plasirane najgore moguće neistine o Crnoj Gori. Istakao je da građani Crne Gore imaju pravo da bez bilo čijeg miješanja sa strane izaberu vlast koja će ih najbolje zastupati i voditi u budućnosti.

- Molim da sjednicu Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH zakažete što prije. Zatražit ću i puno angažiranje Tužilaštva BiH da preuzme istragu, jer je u pitanju organizirani kriminal, pranje novca, ugrožavanje nacionalnih interesa BiH, velika poreska utaja, ometanje rada pravosuđa i više drugih krivičnih djela - napisao je Radončić u pismu predsjedavajućem Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e Nerminu Nikšiću, koje je citirao na konferenciji za medije.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH osvrnuo se i na funkcioniranje koalicije, rekavši da se u SBB-u nisu šalili kad su rekli da napuštaju vlast polako.

- Vlast ćemo napustiti prvo sa državnog nivoa, pa sa federalnog i onda sa kantonalnog i to je rečeno transparentno bez akcije iza nečijih leđa - rekao je Radončić.

Istakao je da ministri iz SBB-a u Federalnoj vladi neće glasati ni za kakva imenovanja dok ne bude sastavljena nova parlamentarna većina bez SBB-a, ali će kao odgovorni ljudi glasati za sve što se tiče interesa građana.

Pogledajte https://fena.ba/video/4818

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1AOizpYvk9DvnFLjKsU_bUWHILHKMe3Id?usp=sharing

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'