Bosna i Hercegovina     | 24.08.2020. 13:04 |

Podžić i Edwards o realizaciji zadataka proisteklih iz Programa reformi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. augusta (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u službenu posjetu primio komandanta Štaba NATO-a u Sarajevu brigadnog generala Williama Edwardsa.

General Edwards se zanimao za aktivnosti Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH (OSBiH) u uvjetima pandemije COVID-19, kao i provedbi  dokumenta Pregled odbrane.

Ministar Podžić i general Edwards razgovarali su i o procesu knjiženja perspektivne vojne imovine te realizaciji zadataka MOBiH-a proisteklih iz Programa reformi.

Podžić je istaknuo da su Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH posvećeni ispunjenju zadaća iz Pregleda obrane, ali da provedba Plana razvoja i modernizacije OSBiH 2017-2027., koji iz toga proizilazi, ovisi od financijskih sredstava koje treba izdvojiti za 16 projekata modernizacije.

U pogledu provedbe Programa reformi, kojeg je Predsjedništvo BiH usvojilo krajem 2019. godine i koji je nakon toga dostavljen sjedištu Sjevernoatlantskog saveza (NATO) u Bruxellesu, ministar Podžić je naglasio da Ministarstvo obrane BiH aktivno radi na ispunjenju zadataka iz ovog dokumenta.

On je istaknuo da će jednako tako biti važno i ispunjenje zadataka koje u Programu reformi stoje pred ostalim ministarstvima iz sastava Vijeća ministara BiH.              

Obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, a general Edwards je obećao svaku moguću pomoć u daljim aktivnostima MO i OSBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH-a. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!