Stranačke aktivnosti     | 23.08.2020. 15:16 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Vijest portala Klix.ba o navodnom zajedničkom kandidatu DF i HDZ nije tačna

 

 Demokratska fronta ovim putem želi demantovati navode portala Klix.ba da će u Općini Čelić na izbore izaći zajedno sa HDZ-om.

 Naime, u tekstu portala Klix.ba pod naslovom; "DF i HDZ svezali zastave u jednoj općini u Federaciji BiH gdje žele pobijediti SDA", iznesena je tvrdnja da DF u Općini Čelić na izborima nastupa zajedno sa HDZ-om, što razumije se, nije tačno. Netačna je i tvrdnja portala Klix.ba o postojanju "zajedničkog kandidata DF i HDZ-a", koja stoji u nadnaslovu pomenute vijesti.

 Redakciju portala Klix.ba ponovo upućujemo na saopštenje Demokratske fronte koje im je kao i svim medijima dostavljeno 18.avgusta, a iz kojeg se jasno vidi ko su DF-ovi kandidati za načelnike, gradonačelnike, ko su nositelji lista, te u sklopu kojih predizbornih koalicija DF nastupa na sljedećim izborima.

 http://fronta.ba/kandidati-za-nacelnike-gradonacelnike-i-nositelji-kandidatskih-listi/

 Nije nam poznato iz kojeg razloga je portal Klix.ba naprosto izmislio to da u Čeliću DF i HDZ imaju zajedničkog kandidata, kao što nam nije poznato iz kojih razloga je jedan drugi medij prošle sedmice također izmislio da DF i GS u Banja Luci nastupaju sa nekakvim SNS-om koji u Banja Luci, kao i GS i ne postoji, pa prema tome ne postoje ni te predizborne koalicije.

 Demokratska fronta preispitati će motive za sve češće plasiranje netačnih vijesti na račun DF-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'