Stranačke aktivnosti     | 21.08.2020. 15:45 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Anis Krivić obmanjuje roditelje djece koja su na listi čekanja za prijem u vrtiće navodeći kako će do početka školske godine, što je za 10 dana, doći do značajnijeg proširenja kapaciteta JU „Djeca Sarajeva“, te da zbog toga neće biti subvencioniranja boravka djece sa liste čekanja u privatnim vrtićima, navodi se u reagiranju Naroda i Pravde.

Ministar obrazovanja, nauke i mladih KS Anis Krivić je izjavio kako subvencioniranje boravka djece koja su na listi čekanja za prijem u vrtiće nije prioritet ove Vlade KS te da će umjesto toga doći do proširenja kapaciteta JU „Djeca Sarajeva“.

„Ovakvi navodi ministra Krivića su pokušaj obmanjivanja javnosti i skretanja pažnje sa činjenice da sadašnja Vlada KS neće nastaviti dobru praksu prethodne vlasti u Kantonu Sarajevo koja je uspjela da u potpunosti ukine liste čekanja u sarajevskim vrtićima. Vrtić "Vjeverica" koji bi zaista doprinio značajnijem povećanju kapaciteta JU Djeca Sarajeva neće biti obnovljen do početka školske godine, a prema sadašnjem stanju građevinskih radova i dinamici izvođenja istih teško je zamisliti da je okončanje obnove moguće prije Nove godine“, navodi se u reakciji Naroda i Pravde.

Iz Naroda i Pravde pozivaju ministra Krivića i Vladu KS da osiguraju da i ove godine sva djeca imaju jednako pravo pristupa vrtićima te podsjećaju da su subvencije za privatne vrtiće uvedene prošle godine upravo na inicijativu zastupnika Naroda i Pravde u Skupštini KS.

„Posebno smatramo spornim praksu sadašnje Vlade KS koja kontinuirano ukida projekte koji su bili od interesa za građane, od subvencija za rješavanje pitanja mladih koje su sada znatno manje nego ranije, do najave ukidanja subvencija za vrtiće. Navodi ministra da su pojedinci ovakve subvencije zloupotrebljavali nije i ne može biti osnov da se svi građani optuže kako su bahati i da se za sve ukine mjera koja je mnogima itekako pomogla“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'