Bosna i Hercegovina     | 21.08.2020. 15:03 |

SDS i PDP predstavili kandidata za gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića

FENA Saopćenje

BIJELJINA, 20. augusta (FENA) - Srpska demokratska stranka i Partija demokratskog progresa predstavile su danas u Bijeljini zajedničkog kandidata za gradonačelnika tog grada Ljubišu Petrovića.

Predsjednik SDS Mirko Šarović rekao je da je Lubiša Petrović pokazao da posjeduje sve kvalitete potrebne da bude novi gradonačelnik Bijeljine.

- On je pokazao kako se brani čast i poštenje. Bijeljinu trebaju predstavljati ljudi koji su nepotkupljivi i koji su napredni - kazao je Šarović.

Kako je istakao Ljubiša Petrović pokazao da posjeduje visoke moralne kvalitete i da će građani Bijeljine na izborima imati priliku da biraju i kažu šta je pošteno, a šta nije.

Predsjednik PDP Branislav Borenović je rekao da članovi PDP sa velikim zadovoljstvom staju iza jednog hrabrog, odlučnog, stručnog i odgovornog mladog čovjeka.

- Ušao je u veliku političku utakmicu u kojoj on treba da pobijedi izdaju, prevaru, korupciju i bahatost. On će to uraditi i bit će to jedna od najvećih pobjeda na ovim lokalnim izborima. Glas za Ljubišu Petrovića će biti glas protiv svih anomalija koje postoje u ovom društvu - rekao je Borenović

Poručio je da će svaki član PDP punim srcem glasati za Petrovića, kao i svi ostali građani koji se stide onoga šta su Mićo Mićić i ostali preletači uradili.

Kandidat za gradonačelnika Bijeljine Ljubiša Petrović je rekao da kao budući gradonačelnik neće praviti podjele među ljudima, da će raditi u interesu svih građana.

Poručio je da će subvencionisanje svih radnih mjesta i pomoć poljoprivrednicima biti među glavnih prioritetima u njegovom radu.

- Odgovorno tvrdim da sredstava u Agrarnom fondu ima dovoljno za sve, samo je potrebno prekinuti praksu da se velikim proizvođačima daje sve, a malim i srednjim, malo ili ništa - rekao je Petrović.

Tomica Stojanović predsjednik GO SDS Bijeljina je poručio da je SDS zajedno sa partnerima iz PDP izabrao najboljeg mogućeg kandidata za gradonačelnika.

- Riječ je o mladom poštenom i vrijednom čovjeku, a najbolji dokaz za to je podatak da je medicinski fakultet u Beogradu završio prosjekom 9,37 - naveo je Stojanović, saopćeno je iz SDS-a.

On je poručio da je SDS Bijeljinu vodila u proteklih 30 godina i da će tako biti i u budućnosti.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana