Kultura     | 21.08.2020. 13:36 |

Bogat program Internacionalnog festivala 'Grad', kreativni izazov za umjetnike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. augusta (FENA) - Četvrti Internacionalni festival "Grad" ove godine bit će održan od 7. do 29. septembra pod motom "Grad-moja kuća".

Art direktor Festivala Ibrahim Spahić je kazao da ovogodišnji Festival ima online izdanje u čast umjetnika i umjetnosti i u vremenu pandemije posvećen je svim žrtvama COVID-19 te ljekarima i ljudima koji se bore za zdravlje i život ljudi na Planeti Zemlja.

- Internacionalni Art festival "Grad" je kreativni izazov za novi susret umjetnika, publike i medija te povratak urbane komunikacije i socijalne bliskosti i empatije – kazao je Spahić.

Osim što će publici predstaviti bogat kulturno-umjetnički sadržaj, Art festival "Grad" poziva sve da učestvuju i slave umjetnost koja, kako je Spahić kazao, ljude čini plemenitijim, dok uče, stvaraju i pokušavaju da bolje razumiju i shvate smisao života.

Art festival "Grad" bit će mjesto susreta slikara, književnika, arhitekata i drugih eminentnih stručnjaka a primarni cilj festivala je predstavljanje kvalitetnog sadržaja i upotpunjavanje kulturno-umjetničke scene grada Sarajeva.

Publiku očekuje bogat program, malo putovanje u prošlost kroz vizuru umjetnosti i kvalitetan sadržaj, ali, kako je iz Art festivala najavljeno, ono po čemu će se ovogodišnji festival “Grad” razlikovati od prošlih je održavanje sadržaja na online platformi Zoom. Link prijave i informacije bit će objavljeni na web stranici www.sarajevskazima.ba

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!