Bosna i Hercegovina     | 21.08.2020. 12:40 |

Uređenje Spomen parka Vraca

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 21. augusta (FENA) - Ekipe preduzeća Park ovih dana uređuju Spomen park Vraca u Novom Sarajevu.

- Pomoću mehanizacije i alata jedinice Parka zadužene za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih zelenih površina počeo je novi ciklus košnje i uređenja travnjaka u ovom spomen parku. Ujedno se vrši prikupljanje i odvoz biootpada - kazala je Feni stručna saradnica za informisanje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Naglasila je da su "već jednom ove sezone radnici Parka obavili košnju 14.000 kvadratnih metara zelenih površina, nakon što su očišćene od otpada i sa njih uklonjeno samoniklo rastinje".

- Ovo danas u pitanju je još jedno ovosezonsko uređenje travnjaka, kako je i dogovoreno sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo - kazala je Hamza.

Projekat ovosezonskog hortikulturnog uređenja jedne od najznačajnijih historijskih znamenitosti u Sarajevu osim Ministarstva, podržali su Grad Sarajevo i Općina Novo Sarajevo.

- Prvobitno je urađen veliki posao, a u prvoj polovini augusta urađena je i rekonstrukcija dijelova uništenog travnjaka, kao i postavljanje upravo za ovu namjenu uzgohenog travnog busa u Parkovima rasadniku u Sokolović Koloniji. Travni bus ekipe Parka postavile su i njime rekonstruisala uništene zelene površine u blizini objekta tvrđave u Spomen parku. Košnjom se završava prva faza projekta, a tokom jeseni bit će urađeni i dodatni radovi - kazala je Hamza. 

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo