FENA biznis     | 21.08.2020. 12:05 |

Podravka nagradila najbolji kratki film Sarajevo Film Festivala

FENA Saopćenje

Podravka nagradila najbolji kratki film Sarajevo Film Festivala

Laureati Srca Sarajeva za najbolji kratki film kvalificiraju se za utrku za Oskara

 

Sarajevo, 21.08. 2020. – Dodjelom nagrada Srce Sarajeva, koju je publika diljem svijeta imala priliku izravno pratiti preko web platforme “ondemand.sff.ba”, završen je 26. Sarajevo Film Festival. Najneuobičajeniji festival do sada, u online formatu ugostio je više od 180 filmova, a za prestižno Srce Sarajeva borilo se 49 filmskih ostvarenja.

Najbolje ostvarenje festivala je ”Egzil”, a Podravka je i ove godine sponzorirala nagradu Srce Sarajeva za najbolji kratki film koju je osvojio film ”ANTIOTPAD” hrvatskoga redatelja Tina Žanića.

Da ni novonastala situacija nije uspjela poremetiti kvalitet ovog filmskog događaja, potvrđuje i činjenica je Sarajevo Film Festival postao festival koji svoje pobjedničke filmove u kategorijama kratkog filma kvalificira za prijavu za nagradu Oscar Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti.

„U ime Podravke u Bosni i Hercegovini čestitam svim laureatima Srca Sarajeva, a organizatorima Sarajevo Film Festivala upućujem čestitke na još jednom uspješnom poduhvatu organiziranja festivala u novonastalim uvjetima. Sarajevo film festival svake godine pomjera granice kako programskim sadržajima tako i zemljopisne, a to potvrđuje i činjenica da će film, čiju nagradu sponzorira upravo Podravka, imati mogućnost da se kvalificira za prijavu za Oscara. Riječ je o natjecateljskom programu za kratki film čiju nagradu na Sarajevo Film Festivalu tradicionalno sponzorira naša kompanija. Kada k tomu pridodamo da Sarajevo od ove godine nosi i prestižni UNESCO-ov status grada filma, sa zadovoljstvom možemo reći da se radujemo budućim pothvatima Festivala, i našoj suradnji kojom sudjelujemo u stvaranju ove umjetničke čarolije, sa nadom ćemo već od iduće godine moći nastaviti s druženjima po Podravkinom iskušanom receptu“, kazala je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Kako je pandemija koronavirusa ove godine umnogome izmijenila društvene okolnosti, a Podravka BiH ostala je vjerni partner Festivala, a dosadašnja praksa Podravkinih večera i zajutraka transformirana je u tjedan u kojemu je nagrađivana publika. Tako su ljubitelji kulinarskih umjetnosti kroz pitalice u partnerskim medijima festivala imali priliku osvojiti neke od Podravkinih poklon paketa.

Podravka u okviru svoje strategije društveno - odgovornog poslovanja u BiH već desetljećima podupire manifestacije i događanja usmjerena na promidžbu umjetnosti i kulture. Tradicionalno vjerni promotor stvaralaštva, nastavlja i u najizazovnijim vremenima pružati potporu razvoju kulture i umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Kontakt za više infomacija:

Prime Communications,
063 289 106, dobrila.mocevic@prime.ba

Prime Communications je ovlaštena PR agencija kompanije Podravka za tržište BiH.

 

HR – 48000 KOPRIVNICA, A. Starčevića 32,

telefon: ++ 385 48 6510, faks: ++ 385 48 622 518

www.podravka.com

e-mail: podravka@podravka.hr

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo