Bosna i Hercegovina     | 20.08.2020. 15:05 |

DF na lokalnim izborima ne učestvuje u koaliciji 'Zajedno za Našu Foču'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Kantonalni odbor Demokratske fronte Bosankopodrinjskog kantona (BPK) demantirao je informaciju da ta stranka u općini Foča učestvuje na lokalnim izborima u koaliciji pod nazivom "Zajedno za Našu Foču".

Kako su u saopćenju pojasnili, predsjednica Kantonalnog odbora Demokratske fronte BPK Goražde Edita Velić pozvana je na sastanak u organizaciji predstavnika bošnjačkih udruženja iz Foče i Muftijstva goraždanskog, kojemu su prisustvovali predstavnici parlamentarnih stranaka u Skupštini i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK.

Podvukli su da je sa sastanka u javnost poslana poruka da su prisutni podržali zajedničku listu, odnosno kandidate Stranke demokratske akcije (SDA).

- Budući da DF u Foči nema listu, niti kandidate na listi "Zajedno za Našu Foču" za predstojeće lokalne izbore na teritoriji općine Foča koji će biti održani 15. novembra, obavještavamo javnost da DF ne nastupa zajedno sa SDA niti s bilo kojom drugom strankom, niti u izbornom procesu u toj općini uopće - rečeno je u saopćenju DF-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu