Bosna i Hercegovina     | 19.08.2020. 15:24 |

Osnovni sud u Brčkom zastupniku Dačaju produžio pritvor za još dva mjeseca

FENA Saopćenje

BRČKO, 19. kolovoza (FENA) - Po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor za još dva mjeseca Ćazimu Dačaju, zastupniku u Skupštini Distrikta, osumnjičenom za zlouporabu položaja ili ovlasti u vezi s dodjelama grantova udrugama građana tijekom zadnjih pet godina.

Pritvor osumnjičenom je produžen zbog opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati kazneni postupak, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Prije isteka jednomjesečnog pritvora, koji mu je određen odmah nakon uhićenja i tužiteljskog ispitivanja, Tužiteljstvo Distrikta predložilo je produženje ove mjere prema osumnjičenom ocjenjujući da i dalje postoje razlozi koji opravdavaju njegovo zadržavanje u pritvoru. Na ročištu za produženje pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužiteljstva, pa je produžio pritvor Dačaju za još dva mjeseca. Na ovu sudsku odluku osumnjičeni i njegov branitelj mogu izjaviti žalbu Apelacijskom sudu Distrikta.

Tužiteljstvo vodi istragu protiv Ćazima Dačaja zbog sumnje da je u razdoblju od 2015. do 2020. godine, kao zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH, iskoristio službeni položaj s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist. Sumnja se da je taj skupštinski zastupnik pojedinim udrugama građana omogućio da dobiju grantove za rad, pri čemu je polovinu tog novca zahtijevao i primio za sebe, pribavivši tako protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 160.000 maraka.

Kako je priopćilo Tužiteljstvo, intenzivna istraga u ovom predmetu se nastavlja i usmjerena je na dokazivanje kaznenog djela zlouporaba položaja ili ovlasti. Za to kazneno djelo prijeti kazna zatvora od najmanje tri godine, dok gornja granica ove kazne iznosi dvadeset godina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana