Bosna i Hercegovina     | 19.08.2020. 09:43 |

U toku treća faza postavljanja video nadzora na području Visokog

FENA Saopćenje

VISOKO, 19. augusta (FENA) - U toku je realizacija treće faze postavljanja gradskog video nadzora na području grada Visoko. Trenutno se izvode radovi na postavljanju kamera na 11 lokacija, na širem području grada: Od Seoče do Vratnice, od Gračanice do Buka.

S obzirom na sveobuhvatnost radova, treća faza tehnički je najzahtjevnija, saopćeno je iz Grada Visoko koji je, kako ističu, jedna je od prvih lokalnih uprava u Bosni i Hercegovini koje su uspješno implementirale projekat integralnog sistema video nadzora na širem području grada.

Prve aktivnosti realizacije postavljanja video nadzora započele su 2014. godine, definisanjem projektnog zadatka i izradom tehničke dokumentacije, a sam projekat predviđa uspostavu sistema po fazama. U prvoj fazi pokriveno je 12 lokacija s pripadajućim data i monitoring centrom. U drugoj fazi instalirane su analitičke kamere koje mogu identifikovati vozila na osnovu registarskih oznaka, a kojima su pokriveni ulazi u grad Visoko. 

U narednom periodu planirano je nadzornim kamerama pokriti lokacije divljih deponija kako bi se spriječilo nelegalno odlaganje otpada sa posebnim akcentom na riječna korita. Također, planirano je izvršiti mapiranje i identifikaciju privatnih nadzornih sistema, a sve s ciljem poboljšanja sigurnosti građana, navodi se u saopćenju Press službe Grada Visoko.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo