Bosna i Hercegovina     | 19.08.2020. 09:51 |

Udruženje 'Ruku na srce' realizira projekt 'Opremimo djecu za (online) školu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. augusta (FENA) - Projektom "Opremimo djecu za (online) školu i doprinesimo boljem uspjehu đaka u novoj školskoj godini“, Humanitarno udruženje “Ruku na srce” organizira četvrtu akciju prikupljanja školskog pribora i računarske opreme za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja s područja Kantona Sarajevo.

S obzirom da je pandemija COVID-19 promijenila način života i navike ljudi, tako su se i mnogi učenici, kao i njihovi roditelji, ove godine po prvi put susreli sa konceptom online nastave.

Stoga, iz Udruženja pozivaju građane da podrže projekt te djeci i učenicima omoguće nesmetano praćenje online nastave i izvršavanje radnih zadataka.

Sve donacije računarske opreme (tableti, laptopi, desktop računari i periferna oprema), kao i ostalog školskog pribora (sveske, olovke, bojice, pernice i sve što može obogatiti jednu školsku torbu) te školskih udžbenika mogu se predati u prostorije Udruženja “Ruku na srce“.

Također se može pomoći i pozivom na humanitarni broj telefona 090 291 071 na koji korisnici mobilnog operatera BH Telecom mogu donirati 2,00 KM za ovaj projekt.

Rok za prikupljanje donacija je 30. septembar 2020. godine, a sve dodatne informacije i dostavljanje donacija mogu se dobiti na web stranice: www.rukunasrce.ba ili profila na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, putem e-maila: rukunasrce@gmail.com ili broja telefona: +387 62 320 832.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana