FENA biznis     | 18.08.2020. 15:31 |

Nulta tolerancija na bilo kakve nezakonite aktivnosti zaposlenika u Addiko banci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. augusta (FENA) - Nulta tolerancija na bilo kakvo nezakonito djelovanje zaposlenika u Addiko banci jedan je od osnovnih principa našeg poslovanja. To u praksi znači da se bilo kakve nezakonite aktivnosti prijavljuju nadležnim organima i najstrožije kažnjavaju.

Tokom protekle četiri godine ovoj se problematici posvećuje posebna pažnja. Imali smo nekoliko slučajeva nezakonitog ponašanja koji su rezultirali otkazom ugovora o radu uz preduzimanje ostalih zakonskih mjera. Najsvježiji primjer te prakse jeste situacija sa hapšenjem zaposlenika zbog sumnje za primanje dara, a koje je izvršeno prema prijavi nadležnih službi banke.

Nadležne službe banke koje se bave praćenjem zakonitosti u poslovanju su po saznanju o mogućem krivičnom djelu kontaktirali policiju i ponudili potpunu saradnju u rasvjetljavanju ovog slučaja. Policija je, na osnovu prijave banke, preduzela mjere iz svoje nadležnosti i uhapsila osumnjičenog.

Addiko banka će u potpunosti sarađivati sa istražnim organima u ovom slučaju, ali i generalno, na prevenciji kriminala i jačanju svijesti zaposlenika i klijenata o štetnosti ovih aktivnosti za kompaniju, ali i za društvo u cjelini.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo