Stranačke aktivnosti     | 17.08.2020. 12:59 |

Saopćenje za javnost Srpske demokratske stranke (SDS)

FENA Saopćenje

Srpska demokratska stranka i Partija demokratskog progresa u gradu Istočnom Sarajevu i šest njegovih opština ponudiće zajedničke kandidate za gradonačelnika i šest zajedničkih načelničkih kandidata. Zajednički kandidat za gradonačelinka biće Miroslav Lučić iz SDS-a dok će kandidat za načelnika Pala biti Nenad Vuković iz PDP-a. – rečeno je danas na pres konferenciji koja je upriličena danas na Palama.

Predsjednik SDS Mirko Šarović kaže da je Istočno Sarajevo veoma važna sredina za SDS kao i da su odbori SDS-a u ovom gradu među najjačim u Republici Srpskoj.

„SDS očekuje veliki uspjeh na predstojećim izborima. U Istočnom Sarajevu je prednost dobio koalicioni sporazum SDS-a i PDP-a i u sve i jednoj opštini pružamo jedni drugima iskrenu podršku. Sa nama su danas kandidati iz svih šest gradskih opština i Grada Istočnog Sarajeva i očekujemo dobre rezultate“ – kazao je Šarović na pres konferenciji.

Šarović ja naglasio da SDS u dobroj atmosferi dočekuje lokalne izbore.

„Razvijaćemo pobjedničku atmosferu i voditi pozitivnu kampanju a prioritet će biti razvoj lokalnih zajednica i vraćanje resursa lokalnim zajednicama“ – istakao je Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da je predstavljanje kandidata u Istočnom Sarajevu jedna velika simbolika jer je dogovor postignut u mjestu gdje je nastala Republika Srpska.

„I ovaj put idemo zajedno i želimo da pokažemo hrabrost, odlučost i ozbiljnost za svaku opštinu a posebno za Istočno Sarajevo. Snažno ćemo podržati sve zajedničke kandidate u svim opštinama Istočnog Sarajeva i gradonačelnika. Siguran sam u pobjedu zajedničkh kandidata“ – kazao je Borenović.

Borenović je kazao da upravo SDS i PDP u Istočnom Sarajevu pokazuju koliko je važno zajedništvo ove dvije partije za građane Istočnog Sarajeva.

„Idemo u jednu veliku političku utakmicu i svim srcem stajemo iza ovih ljudi koje danas promovišemo kao kandidate“ – naglasio je Borenović.

Miroslav Lučić, kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva zahvalio se Gradskom odboru SDS i predsjedniku Šaroviću na kandidaturi te Partiji demokratskog progresa na iskrenoj podršci.

„Zahvaljujem se našim koalicionim partnerima i siguran sam da će koalicija SDS-a i PDP-a izvojevati pobjedu na predstojećim izborima. Nastavićemo viziju koju su prvaci SDS-a još prije 30 godina osmislili a to je ideja Srpskog Sarajeva. Očekujem fer kampanju i uvjeren sam u pobjedu za gradonačelnika i načelnike opština“ – kazao je Lučić.

Nenad Vuković, zajednički kandidat za načelnika Pala, rekao je da će Pale na predstojećim izborima imati veliku ulogu jer će volja građana Pala biti presudna i u trci za gradonačelnka Istočnog Sarajeva.

„Pale su najveća opština u gradu i glavna utakmica će se voditi u Palama, Zahvaljujem se PDP-u na kandidaturi kao i SDS-u na podršci i vrijeme je da dugogodišnju dobru saradnju krunišemo novom velikom pobjedom.“ – zaključio je Vuković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana