Najave     | 19.08.2020. 09:50 |

Obilježavanje godišnjice pogibije američkih diplomata i francuskog vojnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. augusta (FENA) - Povodom 25. godišnjice pogibije američkih diplomata Džozefa Kruzela, Roberta Frejzera, Samuela Nelsona Drua i francuskog vojnika Stefana Raula (Joseph Kruzel, Robert Freiser, Samuel Nelson Drew, Stephan Reault), koji su 19. augusta 1995.godine tragično nastradali na Igmanu, Ministarstvo odbrane BiH će i ove godine odati počast i organizovati komemorativnu ceremoniju.

Odavanje počasti i polaganje vijenaca, uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa, bit  će održano danas na lokalitetu spomen-obilježja, s početkom od 10.30 sati, najavljeno je iz MOBiH.

Predviđeno je da komemorativnoj ceremoniji prisustvuju najviši predstavnici Ambasade SAD u BiH, Ambasade R Francuske u BiH, Misije OSCE u BiH, Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba OSBiH.

Džozef Kruzel, Robert Frejzer i Nelson Dru, američke diplomate iz kabineta Ričarda Holbruka, specijalnog izaslanika tadašnjeg predsjednika SAD Bila Klintona i francuski vojnik Stefan Raul tragično su izgubili život na Igmanskom putu, vraćajući se u Sarajevo nakon obavljene mirovne misije 19. augusta 1995. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta