Bosna i Hercegovina     | 12.08.2020. 10:35 |

Održana sjednica Vijeća nacionalnih manjina BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. augusta (FENA) - Na 62. sjednici Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine primljena je k znanju Informacija Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH o Preporukama Vijeća Evrope o uključivanju historije Roma i/ili putnika u školske programe i nastavna sredstva.

Kako je navedeno u Informaciji, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH zaprimilo je navedene preporuke, koje će, nakon službenog prevođenja i lektorisanja, uputiti nadležnim institucijama, kao i Vijeću nacionalnih manjina BiH.

U vezi s Informacijom o utrošku sredstava Vijeća nacionalnih manjina BiH i planiranjem budućih aktivnosti Vijeća, Vijeće je odlučilo da od Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH zatraži dodatne podatke o preostalim finansijskim sredstvima Vijeća i mogućnostima njihovog utroška.

Također, članovi Vijeća odlučili su da organiziraju tematsku sjednicu, na kojoj bi se razmatrao rad organizacija nacionalnih manjina u BiH u uslovima pandemije virusa korona, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!