Bosna i Hercegovina     | 07.08.2020. 13:37 |

MOBiH - Okolić primio vojnog atašea Republike Turske u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. augusta (FENA) - Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima mr Mirko Okolić primio je danas novoimenovanog turskog vojnog atašea pukovnika Mustafu Sitkija Tatara, s kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji ministarstava odbrane i oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Okolić je pukovniku Tataru zaželio sretan početak službe u BiH i zahvalio se na značajnom angažmanu Turske na različitim projektima pomoći Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Posebno je istaknuto školovanje kadeta BiH na vojnim akademijama u Turskoj. On je, također, istakao da su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH uvijek imali veoma dobru saradnju s vojnim atašeima Republike Turske u BiH, koja je značajno doprinijela jačanju kapaciteta Oružanih snaga BiH.

Pukovnik Tatar se zahvalio zamjeniku Okoliću na prijemu, istakavši da će Republika Turska i dalje pružati podršku BiH, te je izrazio svoju želju za unapređenje saradnje na polju školovanja kadeta OS BiH na vojnim akademijama u Republici Turskoj. Takođe naglasio je da će biti na raspolaganju za sve buduće projekte bilateralne saradnje dvaju ministarstava, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana