Stranačke aktivnosti     | 05.08.2020. 13:38 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

u povodu zahtjeva za održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća Tuzla zbog problema sa komunalnom infrastrukturom tokom prirodnih nepogoda

Vijećnik BOSS-a u Gradskom vijeću Tuzla Mirnes Ajanović traži hitno tematsko zasjedanje ovog tijela, a u povodu evidentnih problema sa komunalnom infrastrukturom u Gradu Tuzla, što posebno dolazi do izražaja tokom obilnijih padavina.

Tuzla je u vrlo kratkom periodu dva puta podsjećala na Veneciju jer nakon kratkotrajnih pljuskova ulice u mnogim dijelovima grada budu poplavljene, a imovina građana konstantno devastirana. Ignorantski odnos gradskih vlasti prema uništavanju imovine građana je nedopustiv, a posebno iz razloga što je gradska vlast na čelu sa Jasminom Imamovićem jasno dala do znanja da su joj prioriteti komercijalni i profitabilni kompleksi, dok građani i njihova imovina i dalje ostaju nebitna stavka za posebnu brigu i pomoć.

Pozivamo gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića da hitno sa nadležnim gradskim službama pripremi efikasan plan zaštite i pomoći građanima čija se imovina devastira tokom jačeg pljuska, te da sa predstavnicima Elektroprivrede BiH riješi problem prekida napajanja električnom energijom tokom jače kiše u mnogim tuzlanskim gradskim naseljima kao što su Dragodol, Tušanj, Piskavica, Mandići, Đape, Rasovac i Slatina, te u prigradskim mjesnim zajednicama, kako bi se stanovnici ovih naselja prestali tretirati kao građani drugog reda.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo