Ekonomija     | 05.08.2020. 11:59 |

Predstavljena kulturna ruta Mostar – Podgorica

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. kolovoza (FENA) –U okviru projekta 'Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica' u srijedu je održan sastanak predstavnika Turističke zajednice Hercegovačko – neretvanske županije  (TZHNŽ) i aktera turističkog sektora s područja Mostara, pridržavajući se svih mjera donesenih zbog pojave covid-a 19. Na sastanku je predstavljena kulturna ruta Mostar – Podgorica definirana u okviru projekta, a ova prilika je iskorištena i za razgovor sa sudionicima, razmjenu ideja te prijedloge za daljnju suradnju.

Urađena studija "Analiza kulturne baštine i procjena turističkih potencijala Mostara i Podgorice" dala je osnovne preporuke za razvoj sustava turističkih proizvoda i modaliteta turističkih proizvoda Mostara i Podgorice.

Na sastanku su utvrđeni zajednički elementi ova dva grada na temelju kojih su kreirane tri zajedničke regionalne rute kulturnog turizma: Sunčana strana svjetskog nasljeđa - stari gradovi, rijeke i mostovi, Spomenička regionalna ruta i Religijsko-kulturna regionalna ruta.

Kako su naveli iz Turističe zajednice HNŽ-a, u nastavku projektnih aktivnosti TZ HNŽ-a radit će se na promociji definiranja kulturne rute kroz izradu promotivne brošure, promotivni video, prezentaciju rute na web stranicama turističkih organizacija Mostara i Podgorice, kao i informiranje medija.

Inače, projekat "Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica" koji implementira TZ HNŽ sa suradnikom Turističkom organizacijom Podgorice (TOP), ima za cilj diverzifikaciju ponude kulturnog turizma u Mostaru i Podgorici i stvaranje nove kulturne rute kako bi se produžio boravak posjetilaca na ove dvije lokacije, povećali prihodi i stvorila motivacija za ponovnu posjetu.

Razdoblje provedbe projekta je od listopaa 2019 do listopada 2020, a ukupna vrijednost projekta je 59.173,06 eura (EU/RCC grant: 53.000,00 eura).

Aktivnosti se provode kroz bespovratna sredstva Projekta razvoja i promocije turizma Vijeća za regionalnu suradnju. Projekat financira Europska unija, a provodi RCC u nastojanju da doprinese rastu i konkurentnosti šest ekonomija zapadnog Balkana podržavajući razvoj i promociju zajedničke regionalne ponude kulturnog i avanturističkog turizma, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'