Stranačke aktivnosti     | 03.08.2020. 10:08 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 3. kolovoza 2020. god.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Jedinstven stav hrvatskog političkog vrha prema Hrvatskom vijeću obrane unosi novu dimenziju u nacionalno zajedništvo

Odluka predsjednika Milanovića o odlikovanju postrojbi HVO-a važan je politički čin, ne samo u kontekstu ravnopravne uloge u borbi s HV-om protiv srpske agresije, nego i snažna potpora u našem ostvarenju pune ustavne jednakopravnosti i ravnopravnosti s druga dva konstitutivna naroda. Uz aktualnu Vladu RH s premijerom Plenkovićem, predsjednik Milanović nikada nije skrivao da su Hrvati u BiH ključan segment stabilnosti naše zemlje.

Ovaj državnički potez je primjer da lijevi i desni politički spektar mogu i moraju imati jedinstven stav o najvažnijim državnim pitanjima. To je primjer demokratske, suverene i moderne europske politike i pristupa.

Unatoč nepobitnoj činjenici da je VRO „Oluja“ spriječila tragičan scenarij bihaćke enklave i sudbinu Srebrenice, po tko zna koji put svjedočimo likovanju i dociranju bošnjačkih političkih predstavnika. Isti ti predstavnici omogućili su izbor novoimenovanog ministra sigurnosti, iako su hrvatski politički predstavnici i javnost apelirali da se takvo što povuče s obzirom na ratno djelovanje Cikotića i progon hrvatskog naroda u Bugojnu. Sve se to odigralo u trenutku iskapanja posmrtnih ostataka u Rostovu te je utvrđeno da se radi upravo o hrvatskim žrtvama.

Upravo ta politika koja protjerivanje drugog naroda nagrađuje ministarskim mjestima, poziva se na (ne)civilizacijske činove i tobože europske vrijednosti, iako su snage HVO-a spriječile možebitni genocid opkoljene bihaćke enklave.

Bez obzira na sve, držimo da je došlo vrijeme da konačno preuzmemo odgovornost i europsku kulturu sjećanja i istinske europske vrijednosti koje će donijeti unutarnji kompromis i stabilnu europsku Bosnu i Hercegovinu, koliko god netko takvo što smatrao nemogućim.

HDZ BiH 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo