Bosna i Hercegovina     | 30.07.2020. 13:59 |

Osnovni sud Brčkog odbio prijedlog za određivanje pritvora službeniku Distrikta

FENA Saopćenje

BRČKO, 30. srpnja (FENA) - Osnovni sud Brčko distrikta BiH odbio je prijedlog Tužiteljstva Brčkog za određivanje pritvora službeniku Ureda za upravljanje javnom imovinom Distrikta Ameru Korjeniću (47), koji je osumnjičen za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Pritvor osumnjičenom, uhićenom 28. srpnja u akciji kodnog naziva "Čestica", bio je predložen zbog opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati kazneni postupak, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Tužiteljstvo protiv Korjenića vodi istragu zbog sumnje da je od neutvrđenog dana pa do 28. srpnja, kad je uhićen postupajući kao stručni referent u Uredu za upravljanje javnom imovinom, od više osoba zahtijevao novac da bi poduzeo službene radnje.

Sumnja se da je većem broju osoba obećao dodjelu ili legalizaciju državnog zemljišta tvrdeći da su njegove radnje zakonite, te da trebaju samo predati novac, a da će im on sve završiti i kao dokaz o vlasništvu predati izvode iz zemljišnih knjiga na njihovo ime.

Tužitelj iz Odsjeka za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju ga je ispitao i bez odlaganja predložio Osnovnom sudu da mu odredi pritvor, što je odbijeno na ročištu održanom u četvrtak od strane Osnovnog suda, a po prijemu pisanog otpravka rješenja Tužiteljstvo će donijeti odluku o izjavljivanju žalbe na ovu sudsku odluku.

U međuvremenu, Tužiteljstvo u suradnji s Policijom Brčkog neodložno nastavlja istragu u ovom predmetu, te daljnje procesuiranje osumnjičenog za kazneno djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, a za koje je zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Za slične radnje Korjenić je nedavno optužen pred Osnovnim sudom Distrikta. Tereteći ga za kazneno djelo prevare, Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je prije dva mjeseca optužnicu koja je početkom srpnja u cijelosti potvrđena pred ovim sudom, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom