Ekonomija     | 30.07.2020. 12:09 |

Sajam turizma i ekologije "LIST - Lukavac" sredinom septembra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - Organizacioni Odbor 18. sajma turizma i ekologije "List" Lukavac, kako je to ranije objavljeno, uz saglasnost načelnika općine Lukavac Edina Delića i direktora sajma Izeta Nuhanovića, donio je odluku o izmjeni termina održavanja. 

Prvobitno  planirani  termin  za  održavanje sajma 7. maja je zbog pandemije izazvane koronavirusom promijenjen i određen je novi termin od 17. do 19. septembra 2020. godine.  Potvrđeno je to i na četvrtoj po redu sjednici Organizacionog odbora koja je održana u Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona.

Na sjednici je razgovarano o do sada  provedenim aktivnostima na pripremama za Sajam LIST 2020, a razmatran je i prijedlog sadržaja pratećih manifestacija na Sajmu, promotivne aktivnosti, prezentacije i sve što treba kako bi i 18. sajam "List" bio kvalitetan i na nivou prethodnih godina.

Dogovara se nastup i podrška sa nekoliko bh. gradova, te državnim i ministarstvima na nivou FBiH, održavaju kontakti sa stalnim izlagačima, pozivaju se novi i, kako je istakao predsjednik Organizacionog Odbora sajma Aziz Čačković  „List 2020 “ Lukavac, sve je podređeno održavanju stalnih kontakata sa svim relevantnim faktorima za organizaciju sajma.

 - Tražimo najbolje i najsigurnije načine da i ovaj sajam turizma i ekologije uspješno realizujemo. Poduzet ćemo sve potrebne aktivnosti da zaštitimo izlagače i posjetioce u skladu sa svim mjerama zaštite koje propisuju nadležne institucije. Istovremeno, činimo maksimalne napore da svim našim izlagačima učinimo ugodan boravak u Lukavcu i Tuzlanskom kantonu - izjavio je  Čačković.  

Članovi Organizacijskog odbora Sajma planiraju ostvariti što više kontakata sa dosadašnjim i potencijalnim izlagačima iz inostranstva, posebno iz susjednih zemalja i za očekivati je da će i ove godine sajam, sa predznakom turizma i ekologije, zadržati međunarodni karakter, saopćili su organizatori. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo