Ekonomija     | 30.07.2020. 12:00 |

Evropska unija nastavlja podršku poljoprivredno-prehrambenom sektoru u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - U okviru Projekata Evropske unije EU4Agri objavljen je javni poziv vrijedan tri miliona KM za dodjelu bespovratnih sredstava, investicija u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane Covid 19 pandemijom.

Na javni poziv se mogu prijaviti preduzeća, obrti/preduzetnici i zadruge koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda i upisani su u registar klijenata kod nadležnog ministarstva i koja u vlasničkoj strukturi imaju manje od 25 posto javnog kapitala ili glasačkih prava tog javnog kapitala i nisu članica holdinga.  

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 60.000 do 300.000 KM (bez PDV-a), te mora osigurati vlastito sufinansiranje od minimalno 35 posto ukupnog iznosa predložene investicije.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranice u UNDP-a u BiH   www.ba.undp.org pod sekcijom Javni pozivi.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 30. septembar  2020. godine do 15.00 sati.  Ovo je prvi u nizu javnih poziva u sklopu EU4Agri projekta. 

EU4Agri je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20,25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekt provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA), saopćeno je iz UNDP-a u BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana