Sport     | 29.07.2020. 18:42 |

Vuelta a Burgos: Gaviriji etapa, petorica biciklista izolirana

FENA Agencije

VILLADIEGO, 29. srpnja (FENA) - Kolumbijski biciklist Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) pobjednik je druge etape utrke po Burgosu, u kojoj je njegova momčad ostala bez trojice vozača za koje se sumnja da bi mogli biti pozitivni na covid-19.

Iako je ostao bez trojice pomoćnika i sunarodnjaka, Sebastiana Molana, Cristiana Munoza i Camila Ardile, Gaviria je u završnom sprintu etape vožene od Castrojeriza do Villadiega (168 km) bio bolji od Francuza Arnauda Demara (Groupama-FDJ) i Irca Sama Bennetta (Deceuninck-Quick-Step), prenosi Hina.

Team Emirates nije bio jedini koji je izolirao svoje bicikliste. Njihovim primjerom poveo se Israel Start-up za koji u drugoj etapi nisu startali Alex Dowsett i Itamar Einhorn.

U prvoj profesionalnoj biciklističkoj utrci nakon četveromjesečne stanke zbog pandemije izazvane koronavirusom poslije dvije etape u vodstvu je Austrijanac Felix Grossschartner (Bora-hansgrohe), a slijeda ga skupina biciklista koji zaostaju po osam sekundi, a predvode je Španjolac Jon Aberasturi Izaga (Caja Rural-Seguros) i Talijan Matteo Trentin (CCC Team).

U četvrtak je na rasporedu treća od pet etapa sa završnim usponom dugim 8,5 km i prosječnim nagibom od 8,9 posto. Utrka završava u subotu, kad će u Italiji započeti Strade Bianche, jednodnevno natjecanje iz World Tour serije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta