Bosna i Hercegovina     | 29.07.2020. 14:04 |

Mahmutbegović: Bukvarević je bio oličenje istinskog patriote

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. jula (FENA) - Povodom iznenadne smrti federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je danas telegram saučešća supruzi, djeci i ostalim članovima porodice Bukvarević.

  - Duboko nas je potresla vijest da je na Ahiret preselio vaš otac i suprug, naš saborac i prijatelj, a nadasve veliki čovjek, ministar Salko Bukvarević. Znamo da vas je teško utješiti u vašoj tuzi, ali znajte da ste u svakom trenutku u našim mislima i molitvama. Ministar Bukvarević bio je oličenje istinskog patriote. Kao pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine, tokom agresije na našu domovinu, svim srcem se borio za njezinu opstojnost, a u miru za njezino jačanje - navela je Mahmutbegović. 

Kako je dodala, Bukvarević je radeći i na ličnom razvoju, svoje znanje utkao u prosperitet Bosne i Hercegovine na političkom, privrednom, obrazovnom, a posebno na polju zaštite prava njegovih saboraca, koji su u njemu, uprkos brojim izazovima današnjice, prepoznavali poštenje, pravednost, solidarnost i spremnost da bude uz njih.

 - Kao i u ratu, ministar Bukvarević se nije štedio. Iako svjestan opasnosti, bio je uvijek na "prvoj liniji", spreman da junački podnese i najveće žrtve za ideal stabilne, razvijene i na socijalnoj pravdi utemeljene Bosne i Hercegovine. Ime Salke Bukvarevića ostat će upisano među imenima onih koji su, umjesto praznih priča, u najtežim vremenima, ličnim primjerom bili spremni pokazati kako se voli i gradi Bosna i Hercegovina. Neka je vječni rahmet plemenitom liku našeg ministra Salke Bukvarevića, heroja ove zemlje - dodala je Mahmutbegović. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu