Stranačke aktivnosti     | 29.07.2020. 12:36 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 29. srpnja 2020. god.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Konačno usvajanje proračuna jamči prijeko potrebnu stabilnost, ostale sporne i nelegalne procese i institucije žurno vratiti u okvire legalnosti

Potvrđivanjem proračuna u Domu naroda PS BiH napokon je završen proces usvajanja proračuna Bosne i Hercegovine koje je Vijeće ministara, odnosno Ministarstvo financija i riznice BiH pripremilo i prilagodilo novonastalim socijalnim i ekonomskim okolnostima. Dugotrajan proces oko usvajanja proračuna trebao je već odavno biti završen i institucionalno potvrđen. Pokušaji nezakonskih intervencija u isti nisu smjeli biti dopušteni, bez obzira na pokušaje pojedinih političkih opcija da se takvo što institucionalno provuče. Takvo što je nedopustivo i neće imati potporu legitimnih predstavnika hrvatskog naroda na bilo kojoj razini.

Usvajanje usuglašenog proračuna u oba doma Parlamentarne skupštine BiH jamči prijeko potrebnu financijsku stabilnost i funkcioniranje državne razine i njenih institucija. Nikakva reteriranja, urgiranja, kao ni završavanja ni u jednome trenutku nisu bila potrebna.

Inzistiranje na zakonski utemeljenom proračunu je dokaz vladavine prava i poštivanje zakonskih normi koje jasno propisuju procedure usvajanja proračuna. Podsjećamo, ministar Bevanda, kao i dužnosnici HDZ-a BiH već preko osam mjeseci pozivaju na usvajanje prijedloga proračuna koji je ignoriran. Uz sve nedaće pandemije koje su snašle ovu zemlju i s kojima se suočavamo i dalje, HDZ BiH je pokazao neupitnu odgovornost unatoč raznim pokušajima i manipulacijama javnosti.

Nadamo se da će usvajanje proračuna unijeti novu dinamiku u trenucima raznih izazova s kojima se i dalje suočavamo. Pomoć državne razine ne smije izostati ni u jednome trenutku prema entitetskim, županijskim i gradskim/općinskim razinama s obzirom na teret epidemije koji upravo najniže razine vlasti najviše i podnose.

Također, pozivamo strane koje participiraju u izvršnoj vlasti na državnoj razini da konačno iskažu spremnost i odgovornost da i ostale zakonski neutemeljene institucije i procese vratimo u legalne pravne i zakonske okvire. Ne smijemo i nećemo dopustiti da nelegalna tijela svojim parapolitičkim djelovanjem kroz instituciju SIP-a BiH organiziraju, pripremaju i vode izborni proces koji slijedi u ovoj godini, kao i u svim budućim razdobljima.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo