Bosna i Hercegovina     | 28.07.2020. 11:25 |

U KS-u 87 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 82 izliječenih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. jula (FENA) - U Kantonu Sarajevo je potvrđeno 87 novih slučajeva zaraze koronavirusom, navedeno je u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo. 

Taj broj je rezultat analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 24. do 27. jula ove godine. 

U navedenim satima obrađeno je 309 testova, među kojima je pomenutih 87 bilo pozitivno na taj virus. U isto vrijeme 82 osobe su izliječene, odnosno oporavljene. 

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirane su 73 osobe, većina ih je vitalno stabilna, s tim da su dvije priključene na respirator radi potpore u disanju. Šest osoba je u protekla 24 sata otpušteno sa bolničkog liječenja. 

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.257 slučajeva, od čega je 812 izliječenih, dok je 25 osoba preminulo od ove zarazne bolesti Covid-19. 

U periodu od 13. do 27. jula ove godine, na osnovu preporuka epidemiloga, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.786 samoizolacija, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta