Bosna i Hercegovina     | 26.07.2020. 15:03 |

Mladen Grujičić zajednički kandidat stranaka iz RS-a za načelnika Srebrenice

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 26. jula (FENA) - Dvanaest političkih partija iz Republike Srpske na današnjem sastanku jednoglasno je podržalo aktuelnog načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujičića kao zajedničkog kandidata za načenika na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u obraćanju medijima nakon sastanka kazao je kazao da je postignuto važno političko jedinstvo.

- Veoma je važno da iskažemo političko jedinstvo i da se okupimo oko ideje da srpski kandidat izađe na izbore, imajući u vidu specifičnosti ove loklane zajednice i načina kako se on bira. Izražavam zadovoljstvo činjenicom da su sve političke partije potpisale sporazum o tome da se uđe u koaliciju i zajednički nastupa oko izbora za načelnika i ime tog kandidata je dosadašnji načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić - kazao je Dodik.

Aktuelni načelnik Općine Srebrenica imao je podršku SNSD-a i NDP-a za novi mandat, a nakon današnjeg sastanka u Srebrenici rečeno je da SDS neće imati svog kandidata.

- Većina je na skupu svih politički stranaka dala svoj glas za aktuelnog načelnika Grujičića. Srpska demokratska stranka je prije svega odgovorna i od samog početka je insistirala, bez obzira na kandidaturu našeg dobrog kandidata, da je jedinstvo i okupljanje oko jednog kandidata prioritet i upravo radi te odgovornosti mi smo prihvatili da budemo dio ove većine. Stranka se snažno zalaže za jednog kandidata koji će biti predstavnik cijele koalicije i svih građana koji žive u Srebrenici. Očekujemo dobar rezultat na predstojećim lokalnim izborima kao i pobjedu našeg zajedničkog kandidata – kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

 

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo