Stranačke aktivnosti     | 26.07.2020. 09:20 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

 

u povodu zahtjeva za održavanja vanredne sjednice Gradskog vijeća Tuzla u cilju usvajanja rebalansa Budžeta i pomoći građanima čija je imovina stradala u nevremenu

 

Vijećnik Mirnes Ajanović dostavio je predsjedavajućoj Gradskog vijeća Tuzla zahtjev za održavanje hitne vanredne sjednice, u cilju usvajanja rebalansa Budžeta i pomoći građanima čija je imovina stradala u posljednjem nevremenu.

Odgovornost za uništenu imovinu pravnih i fizičkih lica snose gradonačelnik i predstavnici Gradske uprave a posebno Služba civilne zaštite, jer nisu postupali u skladu sa zaključcima Gradskog vijeća Tuzla donesenim tokom proteklih vremenskih nepogoda u cilju adekvatnog rješavanja kanalizacionih odvoda i oborinskih voda, kao i sanacije klizišta.

Brojnim građanima je stradala vitalna imovina bitna za njihovu egzistenciju, uključujući i peći za zagrijavanje stambenih objekata, kao i putna i komunalna infrastruktura, te je neophodno odmah, bez bilo kakvih uobičajenih manipulacija od strane vlasti, iz sredstava Službe civilne zaštite pomoći građanima - a na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla usvojiti rebalans Budžeta i donijeti potrebne odluke kako bi se što prije sanirala šteta, upozorio je vijećnik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

26. 7. 2020.                                                                                   Muamer Dedić, Press BOSS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!