Stranačke aktivnosti     | 25.07.2020. 18:19 |

Saopštenje KO SDP BiH Sarajevo

FENA Saopćenje

Početak kraja nesposobne i neodgovorne Vlade Kantona Sarajevo

Više nema nikakve sumnje da Vlada KS na čelu sa Mariom Nenadićem neće izdržati ni prvih 6 mjeseci rada jer se počela raspadati kao i njihova koalicija “Petak 13”.

U proteklim mjesecima ova horor koalicija nije uspjela odgovoriti niti na jedan jedini problem građana Kantona Sarajevo i do sada je uglavnom bila usmjerena na kadrovske križaljke koje su pokretali nezakonitim procedurama i postupcima što će izazvati višemilionske posljedice po budžet Kantona Sarajevo.

Od bezidejne koalicije i vlade koja nema niti jednu jedinu zajedničku stratešku smjernicu građani u startu nisu mogli puno ni očekivati, stoga ne čudi što ministri jedan po jedan bježe sa broda koji nije ni zaplovio, a već ozbiljno i nepovratno tone.

Nakon ministrice rada i socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica, neopozivu ostavku podnio je i ministar zdravstva, oboje ostavljajući puno gore stanje u svojim resorima u odnosu na ono što su zatekli početkom marta kada su stupili na dužnost.

Bez obzira na sve, želimo im brzo i uspješno ozdravljenje nadajući se da na njihove pozicije neće doći ljudi koji, poput njih, neće biti kadri i u stanju odgovoriti na sve izazove u ova dva izuzetno važna ministarstva.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDP Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDP Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDP Sarajevo

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom