Stranačke aktivnosti

Saopštenje KO SDP BiH Sarajevo

Saopćenje

Početak kraja nesposobne i neodgovorne Vlade Kantona Sarajevo

Više nema nikakve sumnje da Vlada KS na čelu sa Mariom Nenadićem neće izdržati ni prvih 6 mjeseci rada jer se počela raspadati kao i njihova koalicija “Petak 13”.

U proteklim mjesecima ova horor koalicija nije uspjela odgovoriti niti na jedan jedini problem građana Kantona Sarajevo i do sada je uglavnom bila usmjerena na kadrovske križaljke koje su pokretali nezakonitim procedurama i postupcima što će izazvati višemilionske posljedice po budžet Kantona Sarajevo.

Od bezidejne koalicije i vlade koja nema niti jednu jedinu zajedničku stratešku smjernicu građani u startu nisu mogli puno ni očekivati, stoga ne čudi što ministri jedan po jedan bježe sa broda koji nije ni zaplovio, a već ozbiljno i nepovratno tone.

Nakon ministrice rada i socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica, neopozivu ostavku podnio je i ministar zdravstva, oboje ostavljajući puno gore stanje u svojim resorima u odnosu na ono što su zatekli početkom marta kada su stupili na dužnost.

Bez obzira na sve, želimo im brzo i uspješno ozdravljenje nadajući se da na njihove pozicije neće doći ljudi koji, poput njih, neće biti kadri i u stanju odgovoriti na sve izazove u ova dva izuzetno važna ministarstva.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.